Kom och hjälp oss slå Wåhlberga äng med lie

Sommaren är här och det är dags igen att slå gräset på Wåhlberga äng i Igelbäckens naturreservat med lie.

Nu på söndag den 6 augusti firar kretsen Solna-Sundbyberg Ängens dag, och du kan hjälpa oss att bevara ängens biologiska mångfald och säkerställa att blommorna även nästa år kan ge insekterna näring. Detta är också ett utmärkt tillfälle att lära sig mer om växter och djur på ängen då vi har artkunniga med oss. Kom förbi och och ta gärna med vänner och familjen! Och dela gärna vårt Facebook-evenemang också!

Vi kommer vara på ängen mellan ca kl 11.00 och 13.00. Naturskyddsföreningen bjuder på fika, liar och krattor, men ta gärna med egna arbetshandskar. Om du aldrig har slagit med lie så lär vi dig snabbt de grundläggande färdigheterna. Det är roligt, går enkelt och är inte särskilt ansträngande.

För mer information och anmälan, hör av dig till Florian Reitmann, f.reitmann@gmail.com, 073-5941 390

Här hittar du Wåhlberga äng på kartan.

Annars finns här vägbeskrivningen för att ta sig till ängen på egen hand: Du når området enklast från Överjärva gård. Gå över den blåa bron och sedan till höger mot Dammtorp. Det är en cirka tio minuters promenad. Om du kommer från Ulriksdals station, gå bara norrut utmed järnvägen. Ängen ligger på vänster sida om järnvägsspåret. När du går över Igelbäcken, strax innan Dammtorp svänger du vänster på skogsväg och går ytterligare tio minuter tills du är framme.

Varmt välkomna!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.