Ängens dag 13 augusti på Wåhlberga äng

Sommaren är här och det är dags igen att slå gräset på Wåhlberga äng med lieslåtter. Lördag, den 13 augusti firar kretsen Solna-Sundbyberg Ängens dag och du kan hjälpa oss att bevara ängens biologiska mångfald och säkerställa att blommorna även nästa år kan ge insekterna näring. Detta är också ett utmärkt tillfälle att lära sig mer om växter och djur på ängen då vi har flera artkunniga med oss. Bjud gärna in och ta med vänner och familjen! Och sprid gärna vårt Facebook-Event! 💚

Vi kommer vara på ängen mellan ca kl 13.00 och 15.00. Naturskyddsföreningen bjuder på fika, liar och krattor, men ta gärna med egna arbetshandskar. Om du aldrig har slagit med lie så lär vi dig snabbt de grundläggande färdigheterna. Det är roligt, går enkelt och är inte särskilt ansträngande!

För mer information och anmälan, hör av dig till Florian Reitmann, f.reitmann@gmail.com, 073-5941 390 eller fråga direkt här i evenemanget.

Här hittar du Wåhlberga äng på kartan.

 

Om du vill gå till ängen med oss så träffas vi utanför caféet på Överjärva gård och går i samlad trupp till ängen vid kl 12.30.

Annars finns här vägbeskrivningen för att ta sig till ängen på egen hand:

Du når området enklast från Överjärva gård. Gå över den blåa bron och sedan till höger mot Dammtorp. Det är en cirka tio minuters promenad.

Om du kommer från Ulriksdals station, gå bara norrut utmed järnvägen. Ängen ligger på vänster sida om järnvägsspåret.

När du går över Igelbäcken, strax innan Dammtorp svänger du vänster på skogsväg och går ytterligare tio minuter tills du är framme.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.