Upprustning av Lötsjön-Golfängarna

Solna- och Sundbybergsborna behöver sina grönområden, nu mer än någonsin. I dessa tider av kris och oro söker sig många människor i våra kommuner till grönstråk och naturområden. Här får vi återhämtning, tröst, motion och rekreation.

När vi är många som rör oss i parker och naturreservat behöver vi visa varandra och naturen lite extra hänsyn. Samtidigt är det viktigt med aktiva insatser för att förstärka såväl natur- som rekreationsvärden – detta för att aktivt värna närnaturen på både kortare och längre sikt.

Vi är därför glada att se att Sundbybergs kommun är i full gång med projekt för att förbättra den biologiska mångfalden, så som plantering av träd och buskar och fagning av ängarna vid Golfängarna-Lötsjöns naturreservat. För några dagar sen satte kommunen också upp tre nya fina picnicbänkar precis vid gränsen till Råstasjöns naturreservat. Tack!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.