Årsmöte, batterijakt, klädbytardag, Brunnsvikens vatten och vårkvällsvandring i Bergshamra

Måndagen den 18 mars kl 18-20 är ni alla välkomna på kretsens årsmöte i Ekensbergskyrkan, Parkvägen 1 i Solna. Vi berättar om framgångar och utmaningar under året som har gått och bjuder in till en dialog om hur vi ska arbeta framåt med Solna och Sundbybergs lokala miljöfrågor. Vi bjuder på vegetarisk smörgås och dryck. För att vi ska kunna beräkna rätt mängd anmäl dig gärna till Laila, berglund.laila@gmail.com

Vi söker också dig som har lust att engagera sig för den värdefulla naturen och miljön i Solna och Sundbyberg! Det krävs inga specialkunskaper, bara ett intresse för att tillsammans med andra arbeta för naturen i våra kommuner. Om du är intresserad av att engagera dig i styrelsen, ta kontakt med Florian Reitmann från valberedningen, 073-5941 390 eller f.reitmann@gmail.com
Varmt välkomna!

 

Många batterier innehåller tungmetaller och frätande kemikalier som skadar vår närmiljö på både kort och längre sikt. Därför är det viktigt att så många batterier som möjligt hamnar i återvinningen. Klass 4B i Skytteholmsskolan i Solna deltar i ”batterijakten” (www.batterijakten.se) och har som mål att samla in så många batterier så möjligt, både från byrålådor och i naturen. Eleverna vill nu ha vår hjälp! Lämna in dina gamla batterier i skolans expedition på Ankdammsgatan 14-16, och hälsa till klass 4B. Om du inte kan komma till skolan, kan klassen i mån av tid också hämta batterier hemma hos dig och dina grannar. Kontakta i så fall klassens lärare, Flora Villalobos Castillo, på 072-0269927.

 

Lördagen den 6 april blir det klädbytardag igen. Lämna maximalt fem hela och rena vuxenplagg mellan kl 11 och 12. Mellan kl 12:30-13:30 får du sedan byta till dig lika många nya plagg som du lämnat – utan kostnad. Kläder som blir över lämnas till Stadsmissionen. Klädbytet genomförs i samarbete med Ekensbergskyrkan och vi bjuder på fika. Adress: Parkvägen 1, Solna (nära tvärbana och tunnelbana Solna centrum). Mejla Linda på lindasbell@gmail.com om du har frågor eller vill vara med som volontär. Och sprid och bjud gärna in till evenemanget!

 

Hur mår Brunnsvikens vatten? Vad ska vi göra åt plast, föroreningar och nedskräpning? Den 21 mars blir det en kväll om Brunnsvikens miljö på Kafé Sjöstugan i Bergshamra. Söndagen den 28 april ordnar Kafé Sjöstugan, Bergshamra för alla mfl en vattendag med flera inslag för barn och vuxna vid kafét med omgivningar. Naturskyddsföreningens vattenexpert Mia Svedäng är med och håller i en aktivitet med håvar vid vattenbrynet. Alla är välkomna att vara med! Mer information om evenemangen publiceras inom kort på vår och Kafé Sjöstugans Facebooksida.

 

Den 10 maj håller Erik Elvers sin populära vårvandring i naturen runt Bergshamra. Så här skriver Erik: “Den sedvanliga kvällsvandringen från Bergshamra Torg, längs Brunnsvikens norra strand, upp på Ulriksdalsåsen och ner till Slottsparken. God chans att vi får se backsipporna och kanske tibasten blomma. Kattuggla har setts under vintern ehuru mest på förmiddagar, med litet tur är den hemma när vi kommer men jag räknar inte med det. Ingen speciell matrast, men tag gärna med något att mumsa på medan vi går. Skodon för gångvägar och skogsstigar. Samling utanför tunnelbaneuppgången Bergshamra Torg (norra utgången stn Bergshamra, på Mörbylinjen) kl 18.30. Föranmälan senast onsdag 8 maj till Erik Elvers, e.elvers@bredband.net eller tfn 0738-526399.”

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.