Samarbete med orkestern O/MODERNT, gratisbiljetter till konserten 7 maj, vårkvällsvandring, cykelloppis och solenergiseminarium

Samarbete med Hugo Ticciati och orkestern O/MODERNT samt gratisbiljetter 7 maj
Vi inom Naturskyddsföreningen är stolta över att kunna annonsera att vi nu inleder ett samarbete med violinisten Hugo Ticciati och orkestern O/MODERNT. Orkestern och kretsen vill tillsammans uppmärksamma de betydelsefulla naturvärdena i Solna och Sundbyberg samt skapa ett engagemang för att bevara naturens och människans sköra miljö på vårt jordklot. Hugo och orkestern är internationellt kända och har fått lysande kritik.

Hugo Ticciati och orkestern O/MODERNT

Sedan 2011 arrangerar Hugo och orkestern en festival på Confidencen i Ulriksdals slottspark. Den 18 juni kommer vi bjuda på en fågelguidning för konsertbesökarna och allmänheten runt Confidencen och slottsparken. Denna guidning kommer ledas av Gigi Sahlstrand. Gigi är känd bland annat från SVT-programmet ”Det stora fågeläventyret” där också Råstasjöns rika fågelliv och biologiska mångfald visades upp.

Gigi Sahlstrand

För att uppmärksamma vårt samarbete lottar vår krets och orkestern nu ut tio gratisbiljetter till en konsert med Hugo och O/MODERNTs stråkkvartett på söndag 7 maj, kl 16 på Confidencen. Vi ger bort maximalt två biljetter per hushåll och det enda kravet är att minst en av konsertbesökarna är medlem i Naturskyddsföreningen Solna-Sundbyberg. Skriv ett kort meddelande senast 2 maj till f.reitmann@gmail.com och ange om du vill ha en eller två biljetter.

Vårkvällsvandring i Bergshamra 5 maj kl 18.30
Föreningen Natur och Samhälle i Norden bjuder på en vandring från Bergshamra torg, längs Brunnsvikens norra strand, upp på Ulriksdalsåsen och ner till Slottsparken. Det finns god chans att vi får se backsipporna blomma. Kattuggla är tänkbar men tyvärr rätt osannolik. Ingen speciell matrast, men ta gärna med något att mumsa på medan vi går. Det krävs inte heller speciella skor för att vi håller oss på gångvägar och skogsstigar.
Samling sker utanför Bergshamra tunnelbanestation på Bergshamra torg (norra utgången) kl 18.30. Föranmälan senast onsdag 3 maj till Erik Elvers, e.elvers@bredband.net eller 0738-526399

Mer information finns på föreningens hemsida.

Bergshamra cykelloppis 6 maj
Cykelloppisen möjliggör att köpa, sälja och byta cyklar och cykelgrejer med varandra. Ta med barncyklar, vuxencyklar, sparkcyklar eller cykeltillbehör. Du kan också skänka cyklar i förväg. Då kommer de hämtas av arrangörerna och pengarna vid försäljning skänks till Unicef.
Det kommer också finnas en cykelreparatör på plats som gör enklare reparationer. I år arrangeras Bergshamra cykelloppis för fjärde gången.
Läs mer om evenemanget här.

Solenergiseminarium för villaägare 11 maj och tips för fordonstvätt
Nyfiken på solenergi? Så går det till från idé till färdig anläggning! I maj anordnar Energi- och klimatrådgivningen i Stockholmsregionen seminarier om solenergi med syfte att visa hur du går från idé till färdig anläggning. Seminariet vänder sig främst till villaägare men även du som bor i en bostadsrättsförening är varmt välkommen den 11 maj till Solna stadshus.
All information och anmälan till evenemanget finns här.

Solna stad ger också tips om hur man tvättar båten och bilen miljövänligt.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.