Ängens Dag 9 augusti och bilder från fagningen i maj

Sommaren är här och det är dags igen att slå gräset på Wåhlberga äng med lieslåtter. Söndag, den 9 augusti firar kretsen Solna-Sundbyberg Ängens dag och du kan hjälpa oss att bevara ängens biologiska mångfald och säkerställa att blommorna även nästa år kan ge insekterna näring. Vi kommer vara där mellan kl 11 och 13 och bjuder på mat, spelmansmusik och eventuellt nödvändigt regnskydd. Om du aldrig har slagit med lie så kommer vår duktiga Ulla Alm lära dig snabbt de grundläggande färdigheterna. Det går ganska lätt och kräver inte mycket ansträngning.
Ta gärna med barnen och kompisarna!

Du når området bäst från Överjärva gård. Gå över den blåa bron och sedan till höger mot Dammtorp. Det är en ca 10 min promenad. Om du kommer från väster om Ulriksdals station, gå bara norrut utmed järnvägen. Ängen ligger på vänster sida om järnvägsspåret. När du går över Igelbäcken, strax innan Dammtorp svänger du vänster på skogsvägen. Det är en ca 20 min promenad.

Här kan du se ängen på kartan: http://goo.gl/maps/h5EVk.
Om du vill vara med kan du anmäla dig hos Joachim Åberg, 073-5041832 eller joachim.aberg@hotmail.com

 

Nedanföljande några bilder från fagningen, den 10 maj. Tyvärr hade gräset redan växt ganska bra så att vi istället valde att ta bort en hel del ris och sly från kapade träd. Vi var 20 deltagare, därav åtta barn. Stort tack till Joachim och Annabell som arrangerade fagningen för första gången!

_DSC0711_1

_DSC0671_1

_DSC0689_1

_DSC0707_1

_DSC0710_1

_DSC0717_1

_DSC0722_1

_DSC0720_1

_DSC0676_1

_DSC0687_1

_DSC0734_1

_DSC0732_1

_DSC0708_1

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.