Föredrag 21/1: Restaurera Madenbäcken – Natur i storstaden är ingen omöjlighet!

Välkomna att lyssna till en intressant föreläsning aMagnus Enquist, Biolog och Professor vid Stockholms Universitet på onsdag, 21 januari, kl 19:00 – 21:00 i Kulturcentrum Hallonbergen Centrum.

"Hallonbergen September 2014" by Arild Vågen - Own work. Licensed under CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hallonbergen_September_2014.jpg#mediaviewer/File:Hallonbergen_September_2014.jpg

”Hallonbergen September 2014” by Arild Vågen – Own work. Licensed under CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Madenbäcken, eller Råstabäcken, är det vattendrag som finns strax norr om Tennishallen i Ör och utmed Örvallen till Råstasjön. Bäcken har ett stort avrinningsområde som sträcker sig från Rinkeby till Råstasjön.

Madenbäcken är Råstasjöns viktigaste vattentillflöde. Madenbäcken har rik flora och fauna likt Råstasjön. Många fåglar som har sitt fodersök vid Råstasjön kommer även till Madenbäcken för att söka mat. För att långsiktigt säkerställa Madenbäcken och Råstasjön behöver Madenbäcken restaureras. Med varsam restaurering kan området bli tilltalande både för människor och djur.

Men bäcken och naturen hotas av Sundbyberg stads planer på förtätning. Redan nu ligger flera av byggnaderna innanför strandskyddsgränsen. Sundbyberg vill bygga bostadshus i Ör och längs med Ursviksvägen vilket kan hota Madenbäckens och Råstasjöns djur- och fågelliv.

Skriv gärna ut och sprida vår inbjudan: Inbjudan till föreläsningen 21 jan 2015

Varmt välkomna!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.