Kalender

Ängens dag 6 augusti
Sommaren är här och det är dags igen att slå gräset på Wåhlberga äng med lieslåtter. Lördag, den 6 augusti firar kretsen Solna-Sundbyberg Ängens dag och du kan hjälpa oss att bevara ängens biologiska mångfald och säkerställa att blommorna även nästa år kan ge insekterna näring. Vi kommer vara där mellan kl 11 och 13 och bjuder på mat, spelmansmusik och eventuellt nödvändigt regnskydd. Om du aldrig har slagit med lie så kommer vår duktiga Ulla Alm lära dig snabbt de grundläggande färdigheterna. Det går ganska lätt och kräver inte mycket ansträngning.
Ta gärna med barnen och kompisarna!

Du når området bäst från Överjärva gård. Gå över den blåa bron och sedan till höger mot Dammtorp. Det är en ca 10 min promenad. Om du kommer från väster om Ulriksdals station, gå bara norrut utmed järnvägen. Ängen ligger på vänster sida om järnvägsspåret. När du går över Igelbäcken, strax innan Dammtorp svänger du vänster på skogsvägen. Det är en ca 20 min promenad.

Om du vill kan du dock träffa en representant av kretsen vid blåa bron vid Överjärva gård och så går vi tillsammans till ängen.

Här kan du se ängen på kartan: http://goo.gl/maps/h5EVk.
Om du vill vara med kan du anmäla dig hos Tove Holm, 073-943 1925, tovejoanna@gmail.com

 

Fler aktiviteter
aktivitetskalendern hittar du samtliga aktiviteter och evenemang för de lokala kretsarna, Stockholms länsförbund och resten av Sverige. Som medlem i Naturskyddsföreningen finns det alltid möjlighet att vara aktiv i Stockholmkretsens och länsförbundets arbetsgrupper. Som medlem i Naturskyddsföreningen kan man också vara med i andra kretsars arbetsgrupper och aktiviteter, t.ex. av Stockholm- och Söderortskretsen.